Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet

Nyírő Gyula National Institute of Psychiatry, and Addictology

logo main1

2019. évi Semmelweis Napi ünnepeltjeink

Közzétéve: 2019. július 16
XIII. Kerületi Polgármester
Semmelweis Napi
elismerését munkatársunk,

Karcsainé Nagy Zsuzsanna

vehette át.
1
   
A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara
Budapesti Területi Szervezet
2019. évi Semmelweis elismerését

László Péterné és Neher Ágnes

kolleganők kapták.
2



Kitüntetésükhöz ezúton is gratulálunk, munkájukhoz további sikereket kívánunk!
 


László Péterné

Kecskeméti Megyei Kórházba kezdte a pályafutását a Központi Intenzív Osztályon, Bohács Katalin vezető ápoló támogató kezei között. 1986-ban Budapestre költözött, e miatt változtatott munkahelyet, így került az akkori Róbert Károly Kórház intenzív osztályára, mint beosztott ápoló. Dr. Udvarhelyi Ágoston osztályvezető főorvos, Mizda Edit főnővér mellett teljesített szolgálatot. 1989-ben nagy fordulópontot jelentett, hogy az újonnan megnyílt B épületben a harmadik emeleten kapott helyet az Intenzív osztály. Évi is ott folytatta munkáját, de itt már Dr. Medgyesy Miklós lett az osztályvezető főorvos, Edit főnővér és Éva mellett. Ezt követően két gyermeke született, majd pár év után ugyanitt folytatta munkáját, megbízták főnővér helyettesi feladatokkal. A Főnővér korai halála miatt megüresedett a ápolásvezetői állás, amelyet felajánlottak számára. Ezt elfogadta, azóta is ezt a feladatkört tölti be. Szakmai életútjának összeállításához folytatott beszélgetést a következőképp fejezte be:

"Életem elkötelezett harca, hogy részt vegyek a betegek életben maradási esélyeinek növelésében, el nem tudnám képzelni, hogy mással foglalkozzak!"

Munkáját nagy felelősség és hivatástudat jellemzi. Mind a betegekkel, mind a kollégák iránti empátiája kiemelkedő. Rendkívül segítőkész, bármilyen – akár személyes – problémával fordulhatnak hozzá munkatársai. Konfliktusokat a rá nagyon jellemző higgadtsággal, kompromisszumok, konszenzusok megteremtésével kezeli.
Kiemelkedő tulajdonsága a magas szakmai tudás iránti igény, ennek érdekében folyamatosan bővíti ismereteit. Szorgalmas, lelkiismeretes, önálló munkája nagy érték a betegek ellátásában.

 

Neher Ágnes

Az egykori Országos Pszichiátriai és neurológiai Intézetben 1993-2007 között közvetlen betegellátásban dolgozott, mint osztályos ápoló. Munka mellett folytatta tanulmányait, amelynek befejezését követően vezető ápolói megbízást kapott. Öt évig ebben a feladatkörben segítette tovább a pszichiátriai betegek ellátását. Később gyermeke született, ezt követő pár év után ugyanide ment vissza dolgozni. Mivel munkahelye ekkor már megszűnés alatt állt, Dr. Döme László osztályvezető főorvos felkérte, hogy menjen vele a Nyírő Gyula Kórházba dolgozni. Itt vezető ápoló helyettesi megbízást kapott, azóta is ebben a munkakörben tölti szolgálatát a betegek mellett.

Volt beosztott és vezető, átélt kórház bezárást, osztályvezető váltást, főnővérváltást, minden területen helytállt, helytáll. Nem csak az orvosok, hanem a betegek kedvenc ápolója is. Mindenről és mindenkiről tud mindent, tőle bármit kérdezhet bárki, megkapja a választ, akár betegekkel, vizsgálatokkal, gyógyszerekkel, ápolással kapcsolatos a kérdés.
A pszichiátriai betegeket ápolni nem könnyű, ennek ellenére a mai napig, több mint húsz éve teszi a dolgát, kedvesen, mosolygósan és nagy szakértelemmel. Erre mondják, hogy született ápoló!
 

Kórházi adatok

KSH szám:
15846035-8610-312-01 Adószám:
15846035-2-41
Számlaszám (MÁK):

10023002-00362746-00000000
 

ÁHT-I:
391395
180 eeszt logov

Könyvajánló

MEGJELENT!
borit2

Dr. Petke Zsolt
Tremkó Mariann

Felépülés a
függőségből - szerencsejáték
és szerhasználat

muveszek f170

Dr. Németh Attila

Művészek
és pszichopatológia

kenyszerbetegseg170

Dr. Harsányi András,
Dr. Csigó Katalin,
Dr. Demeter Gyula:

Kényszerbetegség
Elmélet, kutatás,
terápia

Alapítvány

Kérjük, ha módjában áll, támogassa adója 1%-ával intézményünket!
Köszönjük!

Pályázat

szech2020
 
ujszech terv png
 
cikk edihosp jpghu horizontal cef logo