Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet - Nyírő Gyula Központ

National Institute of Menthal Health, Neurology and Neurosurgery - Nyírő Gyula Center

Logo1

Veres Ilona Díjat kapott Dr. Rigó Péter

Közzétéve: 2019. december 03

Intézetünk Drogambulanciájának vezetője a Magyar Addiktológiai Társaság Kongresszusán vette át a rangos szakmai elismerést a megelőzés, a kezelés, a társadalmi kommunikáció, a rehabilitáció és az ártalomcsökkentés területén végzett példaértékű teljesítményéért.

rigo2Dr. Rigó Péter 1972-ben a Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karán szerezte meg orvosi diplomáját. 1976-ban neurológia szakvizsgát, 1987-ben pszichiátria szakvizsgát tett, miközben az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészkarán 1977-ben klinikai pszichológus diplomát szerzett. 1989-1993 között a strasbourgi École Européenne de Psychothérapie Socie et Somato-Analytique (EEPSSA) által nyújtott pszichodráma módszerspecifikus képzést is elvégezte.1972 és 1983 között az Uzsoki Kórház Neurológiai osztályán adjunktusi munkakörben kezdett praktizálni, 1983-2007 között pedig az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetben (OPNI) már főorvosként dolgozott. Az OPNI bezárásával 2007 óta a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetének osztályvezető főorvosa és drogambulancia vezető főorvosa.

Dr. Rigó Péter közel 50 éves tapasztalattal rendelkezik a pszichiátriai és addiktológiai ellátás terén. Rendkívül gazdag ismeretanyaga és élettapasztalata lehetővé teszi, hogy a zavarok diagnosztikai értékelésekor a probléma hátterében fellelhető pszichés, neurobiológiai és szociális jellegű elakadásokat egyaránt felismerje, illetve azokat a terápia során pszicho- és farmakoterápiás értelemben is figyelembe vegye. Holisztikus szemléletmódjából és humanizmusából fakadóan a tünet helyett az Embert, a betegség helyett az egyéni sorsot látja. Terápiás munkája során klienseiben is azt erősíti, hogy stigmatizált közegben, a társadalom perifériájára sodródva is felfedezhető önmagunkban mindaz az erény és erőforrás, ami lehetővé teszi, hogy újra emelt fővel létezhessünk. Vallja, hogy Ember válhat a fekete bárányból is, ha végre újra Emberként kezelik.

Bölcsessége, széles spektrumú látásmódja a munkatársaival való viszonyára, az általa vezetett stábok működésmódjára is hatást gyakorol. Ahogy kollégáira tekint, ahogy velük dolgozik, abban nem a merev egészségügyi hierarchia fenntartásának igénye, hanem a közös gondolkodás sokkalta termékenyebb és a munkatársakat is inspiráló lehetőségének biztosítása érhető tetten.

 

Kórházi adatok

KSH szám:
15846035-8610-312-01 Adószám:
15846035-2-42
Számlaszám (MÁK):

10023002-00362746-00000000
 

ÁHT-I:
391395
180 eeszt logov

Könyvajánló

MEGJELENT!
borit2

Dr. Petke Zsolt
Tremkó Mariann

Felépülés a
függőségből - szerencsejáték
és szerhasználat

muveszek f170

Dr. Németh Attila

Művészek
és pszichopatológia

kenyszerbetegseg170

Dr. Harsányi András,
Dr. Csigó Katalin,
Dr. Demeter Gyula:

Kényszerbetegség
Elmélet, kutatás,
terápia

Alapítvány

Kérjük, ha módjában áll, támogassa adója 1%-ával intézményünket!
Köszönjük!

Pályázat

szech2020
 
ujszech terv png
 
cikk edihosp jpghu horizontal cef logo