Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet - Nyírő Gyula Központ

National Institute of Menthal Health, Neurology and Neurosurgery - Nyírő Gyula Center

Logo1

„Fogadd örökbe a Nyírő falát!”

Közzétéve: 2015. szeptember 14

tamogato760

 

NYÍRŐ NYÁR - DROG HELYETT EGY JOBB HELYET

 
„Fogadd örökbe a Nyírő falát!”

 

Tisztelt Támogatónk!


A Nyírő Gyula Kórház - OPAI addiktológiai osztályán két éve folyik országszerte elismert szakmai munka. A közösségi orientáltságú kezelésben hiszünk: betegek helyett kliensekben gondolkodunk, őket motiváljuk a változásra, az örömteli józanság irányába. Mindez nem könnyű repedezett, hámló falak között. A felépülést támogató közösség születéséhez az együttgondolkodás és a magas szintű gyógyító tevékenység mellett megfelelő környezet is kell, hogy hátteret biztosítson a józanságot célzó kemény lelki munkának.

Ennek a környezetnek a felújításhoz keressük azokat a lehetőségeket és támogatókat, akik érzik és látják a falak között zajló felépülés munkájának fontosságát. Azt a segítséget kérjük, amit a kórház anyagi helyzet tekintetében az eddigieken túl már nem bír el: változásra sarkalló, közös gondolkodásra inspiráló terek kialakítására invitáljuk Önöket.

Júniusban óriási médiafigyelmet generált a Nyírő Gyula Kórház - OPAI addiktológiai osztályának felhívása, amelyben az épület mögötti téglafal lefestéséhez kerestek graffitiseket. Több tízezer Facebook-megosztás után közel hetven graffitis ajánlotta fel a segítségét, így a példaértékű összefogásból igazi sikersztori született: az addiktológia külső-belső tereinek megújítását célzó Nyírő Nyár projekt keretein belül elkészültek az első alkotások.

A projekt második szakaszában a következőkben kérjük támogatásukat:

  • a külső fal renoválásához szükséges építőanyagok beszerzésében;
  • a fal 32 darab, kb. 4-5 négyzetméteres egységének kifestésében, amely egységenként nettó 200 ezer forintba kerülne. Ebből részben a józanodás, felépülés tematikája mentén készülő új graffitik anyagköltségeit (vakolat, kültéri alapozó festék, festék) fedezzük, részben az épület felújításába fektetünk.

Szeptember 25-26-án a Nyírő Nyár Nyílt Nap program keretében szeretnénk a teljes falfelületet kifestetni. Ezen a két napon emellett koncertekkel, színi előadásokkal, foglalkozásokkal is várjuk támogatóinkat és az érdeklődőket.

Mivel hiszünk a közös gondolkodásban, az alkotásba támogatóinkat is szeretnénk bevonni. A 32 darab falkocka mindegyikére egy-egy kép kerül fel - ebből mindegyiket egy-egy szponzorunknak ajánljuk. Támogatóink a graffitin belül elhelyezhetik logójukat és táblájukat, és a nekik dedikált falkockát szabadon használhatják marketing anyagaiban. A cég nevének/logóját emellett sajtóközleményeinkben és a honlapunkon is szerepeltetjük kérés esetén. A graffitik látványterveit előre elküldjük, így lehetőség nyílik a további egyeztetésre, illetve a cég arculatának megjelenítésével kapcsolatos további kérdések megvitatására.

A felújítás újabb szakaszában a belső terek kerülnek sorra. Kisebb létszámú kórtermekké alakítjuk a jelenleg 9-10 ágyas, zsúfolt termeket, felújítjuk a burkolatokat és olyan közösségi tereket hozunk létre, ahol a zene, a színház és a pszichodráma erejével támogatjuk meg a felépülés folyamatát.

Visszajelzésüket előre is köszönjük!

 

Üdvözlettel,

Dr. Petke Zsolt
osztályvezető főorvos
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
tel. 0630-4499226

 

Letölthető dokumentumok:

 

„Fogadd örökbe a Nyírő falát!” szponzorációs ajánlat:
 

pps tamogatoi ppsx tamogatoi
PPS diavetítés PPSX diavetítés

 

        

Kórházi adatok

KSH szám:
15846035-8610-312-01 Adószám:
15846035-2-42
Számlaszám (MÁK):

10023002-00362746-00000000
 

ÁHT-I:
391395
180 eeszt logov

Könyvajánló

MEGJELENT!
borit2

Dr. Petke Zsolt
Tremkó Mariann

Felépülés a
függőségből - szerencsejáték
és szerhasználat

muveszek f170

Dr. Németh Attila

Művészek
és pszichopatológia

kenyszerbetegseg170

Dr. Harsányi András,
Dr. Csigó Katalin,
Dr. Demeter Gyula:

Kényszerbetegség
Elmélet, kutatás,
terápia

Alapítvány

Kérjük, ha módjában áll, támogassa adója 1%-ával intézményünket!
Köszönjük!

Pályázat

szech2020
 
ujszech terv png
 
cikk edihosp jpghu horizontal cef logo