Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet

Nyírő Gyula National Institute of Psychiatry, and Addictology

logo main1

Április 20-ig igényelhető a szakorvosi támogatás

Közzétéve: 2016. április 07



Április 20-ig ismét van mód a nem automatikusan járó szakorvosi támogatás igénylésére. A jogosultsági feltételek fennállása esetén az igénylés visszamenőleges, és az erre az időszakra járó támogatásokat egy összegben fizetik ki.

A szakorvosok támogatása érdekében 2016-tól új támogatási formát vezettek be, melynek lényege, hogy a szakvizsga megszerzését követően a frissen szakvizsgázott orvosok legfeljebb 5 évig bruttó 151.000 Ft támogatásban részesülhetnek. A szakorvosok támogatására a szakvizsga megszerzését követő öt évig az szerezhet jogosultságot, aki a Rezidens Támogatási Program Ösztöndíjaiban részesült, vagy nem részesült ugyan az ösztöndíjban, de első szakorvosi, vagy kórházi-klinikai szakgyógyszerészi szakvizsgáját 2015. augusztus 31-ét követően szerezte meg, emlékeztet szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a szaktárca egészségügyért felelős államtitkársága.További feltétel, hogy a pályázó a szakvizsga megszerzését követően Magyarországon, közfinanszírozott ellátás keretében teljes munkaidős foglalkoztatás mellett végezzen egészségügyi tevékenységet.

Fontos tudni, hogy a támogatás nem automatikus, hanem az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) felé külön benyújtott igénylést követően kaphatják meg a jogosultakat foglalkoztató egészségügyi szolgáltatók. A 2015. december 10-i igénylési határidőig benyújtott igénylések alapján már 357-en kapják meg a támogatást. Tekintettel a jelentős számú érintettre és a támogatásra jogosult foglalkoztatotti kör adatainak időközben bekövetkezett változásaira, az OEP lehetőséget biztosít új igénylések leadására a 2016. március 30 – április 20. közötti időszakban.

A jogosultsági feltételek fennállása esetén az igénylés visszamenőleges, így a későbbi igényléssel nem éri hátrány a jogosultakat, az öt éves jogosultsági időszak tehát nem fog rövidülni. A visszamenőleges időszakra járó támogatásokat egy összegben fizetik ki. Azok a szolgáltatók, amelyek korábban nem nyújtottak be igénylést foglalkoztatottaikra, előzetes regisztrációt követően pótolhatják azt a fent jelzett időpontig. Az igényléssel már rendelkező szolgáltatók a rendszerbe történő belépést követően módosíthatják a korábban megadott adatokat, illetve új jogosultakat vehetnek fel.

Az igényléssel kapcsolatban további információ az OEP honlapján található.

 


(forrás: Emmi Egészségügyért Felelős Államtitkárság)

 

 

Kórházi adatok

KSH szám:
15846035-8610-312-01 Adószám:
15846035-2-41
Számlaszám (MÁK):

10023002-00362746-00000000
 

ÁHT-I:
391395
180 eeszt logov

Könyvajánló

MEGJELENT!
borit2

Dr. Petke Zsolt
Tremkó Mariann

Felépülés a
függőségből - szerencsejáték
és szerhasználat

muveszek f170

Dr. Németh Attila

Művészek
és pszichopatológia

kenyszerbetegseg170

Dr. Harsányi András,
Dr. Csigó Katalin,
Dr. Demeter Gyula:

Kényszerbetegség
Elmélet, kutatás,
terápia

Alapítvány

Kérjük, ha módjában áll, támogassa adója 1%-ával intézményünket!
Köszönjük!

Pályázat

szech2020
 
ujszech terv png
 
cikk edihosp jpghu horizontal cef logo