Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet - Nyírő Gyula Központ

National Institute of Menthal Health, Neurology and Neurosurgery - Nyírő Gyula Center

Logo1

Tisztelt Főigazgató Főorvos Úr!

 

Az egészségügyban uralkodó áldatlan állapotokról hallva, és a dolgozók gyakran emberfeletti küzdelmét látva, fontosnak tartom, hogy a pozitív visszajelzés is eljusson az Érintettekhez és Feletteseikhez, ezért ragadtam klaviatúrát! Nőgyógyászom felszólítására és beutalására többedszer vettem részt tegnap mammomográfiai és UH-vizsgálaton a Kórház Radiológiai Osztályán. Azért is írom, hogy orvosom „felszólítására“, mert ezek azok a vizsgálatok, amelyeket a nők többsége legszívesebben elbliccelne - sajnos sokan meg is teszik -, hiszen amellett, hogy kellemetlenek, már a beutalás ténye is rémképeket ébreszt a páciensben.

Egy ilyen érzékeny helyzetben önmagában az ismerős közeg, és a visszatérő szakember jelenléte is enyhíteni képes a félelmet. Ám ezen felül, az a hihetetlen empátia, kedvesség és nyugalom, amelyet dr Ujlaki Éva főorvosnőtől és asszisztensnőjétől kapok minden alkalommal, párját ritkítja! A szakmai hitelesség, és a nagy tudás olyan emberséggel párosul, amelyet tanítani kellene! De nem lehet: ezzel születni kell!


2018.04.11.

lenyil A teljes levél megtekintéséhez kérem kattintson a "Bővebben" gombra!

Bővebben...   

 

 

von760

 

Tisztelt Igazgató Úr!

 

A Nyírő Gyula Kórház gasztroenterológiai szakambulanciáján ért tapasztalatokkal, élményekkel kapcsolatosan írok Önnek, mert a sok negatív visszajelzés mellett kiemelten fontosnak tartom, hogy a megerősítő, pozitív élményekkel kapcsolatosan is informálódjanak.

A szakambulancián kb. 2 hete Dr. Vadnai Mariann PhD főorvos asszony vezetésével vettem részt altatásos colonoscopián, melyen korábban még nem voltam, így félelemmel indultam neki a vizsgálatnak/műtétnek. Azonban a főorvos asszony, az aneszteziológus, a nővérek és az ápoló kolléga kedves, megnyugtató hozzáállása és emberséges viselkedése, a helyiségek tisztasága, felszereltsége hozzásegített, hogy végül kifejezetten jó élménnyel távozzak. 


2017.11.15.

lenyil A teljes levél megtekintéséhez kérem kattintson a "Bővebben" gombra!

Bővebben...   

 

 

von760

 

Dicséret

Elismerésemet kell kifejeznem a Belgyógyászati Osztály dolgozói felé, akik az adott lehetőséghez képest a maximumot nyújtották. Az ágyhoz kötött betegeket, akik nem tudnak felkelni, a nővérek hallatlan kitartással, odaadással látják el. Aki maga nem tud, azt lemosdatják, és ezt kedvesen teszik! Edina nővér és egy kedves fiatal fiú nem fukarkodnak a kedves szóval és biztatással. Egy másik nap egy szőke nővér és egy magas barna férfi mosdattak. A nővér a szomszéd beteget úgy bíztatta, amelynél a beteg nem érzi a kiszolgáltatottságát, szégyent, és bízik az őt körülvevő, ellátó emberekben, amely segíti a gyógyulást. Mindenki nagyon kedves volt, ezt magam tapasztaltam és nagyon köszönöm.

Dr. Sz. L.


2017.09.22.

Bővebben...   

 

 

von760

 

Dicséret

Szeretném a Nyírő Gyula Kórház-OPAI Gasztroenterológiai Ambulanciáján Dr. Vadnai Mariann főorvos asszony kis csapatát megdicsérni. Szeretném továbbá, ha van rá lehetősége, hogy az Önkormányzat megjutalmazza őket. Sok beteggel találkoztam az ottlétem alatt, a Főorvos asszony és stábja végtelen türelemmel, kiváló szakértelemmel és empátiával végzi a feladatát.

Úgy gondolom, hogy mindenképpen jelezni kell minden embernek a jót, hiszen a mai világban ez nagyon fontos!

Sz. L.


2017.09.16.

Bővebben...   

 

 

von760

 

Köszönetnyilvánítás

 
Tisztelt Igazgató Úr!

 

Köszönettel és hálával tartozom a Kórház Belgyógyászati Osztály dolgozóinak odaadó munkájáért: Masszi Gabriella PhD, Dr. Egyházi László, Dr. Sobják Orsolya, Dr. Ujlaki Éva, doppler vizsgálatot végzők, osztályon dolgozó ápolók, kisegítők. Több esetben feküdtem bent, de még ilyen jól szakképzett, szolgálatkész orvosokkal nem találkoztam. Osztályozni lehetne, hivatástudatból kitűnőt érdemelnének! Az éremnek két oldala van. A rossz mögött ott van a sok-sok jó is. Azt kellene előtérbe helyezni, mint ahogy én is minden segítséget megkaptam. Köszönet és hála érte! Kívánom, hogy sok-sok beteg embernek segítsenek, és gyógyultan távozzanak, és szeretettel gondoljanak Önökre. Kívánom, hogy sok segítséget, támogatást kapjon a Kórház. Nagyon megérdemelné az odaadó, kemény munkájuk miatt.


2017.07.26.

lenyil A teljes levél megtekintéséhez kérem kattintson a "Bővebben" gombra!

Bővebben...   

 

 

von760

 

Köszönetnyilvánítás

 
Tisztelt Doktor Úr, Tisztelt Harsányi András főorvos úr!

 

Mindenekelőtt nagyon örülök, hogy megismerhettem (pontosabban, hogy találkoztunk), persze volt már nyugodtabb időszakunk is. De lényeg a lényeg, hogy azért végre pozitív tapasztalatunk is volt a magyar egészségüggyel, amit legfőképp Önnek köszönhetünk… Legalábbis úgy tűnik: hozzátartozómnak vannak tervei, jön-megy, olykor nyüzsög, szedi a gyógyszert (!!), szóval bizakodó vagyok nagyon. És az, hogy egyáltalán beszélhettünk egy szakemberrel, egészen zseniális! Én magam nem tudom, hogy mikor jutok haza megint, addig egyelőre megköszönném segítségét. További sikereket kívánok Önnek és minden jót! Remélem, hogy hamarosan személyesen is találkozhatunk.

Üdvözlettel: I.A.


2016.06.03.

Bővebben...   

 

 

von760

 

Sziget Fesztivál és a Nyírő-OPAI


A Nyírő Gyula Kórház Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet standjánál tájékozódhattak az érdeklődők egy új mobilalkalmazásról. Az okostelefonnal függőségi teszteket lehet letölteni és kitölteni, kezdve a testedzésfüggőségtől a szexfüggőségen át a játékfüggőségen keresztül az alkoholfüggőségig. Felmérések szerint a magyar felnőttek tíz százaléka, a kamaszok 15-20 százaléka kipróbálta már a cannabist. Partidroggal a 18 éven felüliek három százaléka, a fiatalok négy-öt százaléka élt. A biofüvet a kamaszok öt-hat százaléka szívja vagy szívta. Néhány éve újra divat a szipu meg az alkoholra bevett nyugtató: a totál kiütésre játszanak. A függőségtől a felépülésig lehet eljutni a Szigeten – egyelőre társasjátékon keresztül.

Forrás: nol.hu


2016.08.17.

Bővebben...   

 

 

von760

 

Köszönetnyilvánítás

 
Tisztelt Németh Úr!

 

Idős házaspár vagyunk. Ahogy az természetes, egészségi állapotunk a korunk előrehaladtával egyre több hiányosságot mutat, mely gondokat azonban mind ezidáig a körzeti orvos, és a szakrendelők az orvostudomány lehetőségein belül kezelni tudták. Feleségem legutóbb jelentkezett betegsége volt az első eset, hogy annak gyógyítása, de még diagnosztizálása is meghaladta a mindig jóindulatú és segíteni is tudó körzeti orvosi lehetőségeket. Így kaptunk egy beutalót a Nyírő Gyula Kórház-OPAI belgyógyászatára, ahol ennek birtokában nem kis szorongással jelentkeztünk.

Nem ismertük, mi várja feleségemet, milyen körülmények, hiszen ott egyetlen orvost, vagy más egészségügyi dolgozót sem ismertünk. Most sem tudjuk, valami szerencsés véletlen volt –e, hogy a belgyógyászaton jelentkezéskor – nyilván tájékozatlanságunkat látva – egy végtelenül kedves, barátságos orvos, Dr. Garai Boldizsár főorvos úr szólított meg minket a kérdéssel, tud –e segíteni?


2016.06.03.

lenyil A teljes levél megtekintéséhez kérem kattintson a "Bővebben" gombra!

Bővebben...   

 

 

von760

 

Köszönetnyilvánítás

 
Tisztelt Főigazgató Főorvos Úr!

 

Gyermekkorom óta hiszek Istenben. Egy csodálatos család, szerető szülők, minden magadatott. És az ember hajlamos arra, hogy szeret lubickolni a jóban, feledvén azt, hogy ez bármikor, bárkivel megfordulhat. Közel 10 éve vagyok kényszerbeteg. Kényszerbeteg? Azt sem tudtam akkor még, hogy mi az. Elmúlt. Valamiért, az akkor még nem is sejtett életemet és családom, környezetem életét rettenetesen megnehezítő valami – nem szeretem a betegség szót – elmúlt. És 9 évig nyoma sem volt, majd visszatért. Sokkal erőteljesebb és ijesztőbb formában, amivel már egyedül nem bírtam.

Az egyik kórházban mindent megtettek, de én tudtam, éreztem, hogy ez kevés. Tovább kell mennem. Azon imádkoztam, hogy olyan valakihez kerüljek, akiben érzem azt, amit szeretnék. Hogy közös a rezgésünk, hogy elhiszi, hogy megérti, mi az, ami több, mint fél éve rettenetesen felemészt mindannyiunkat. És belépett Ő. Varga Tünde doktornő. Tudtam, és megköszöntem. Beszélgetett velem. Érdekelte mi van velem. Láttam a szemében, hogy azért lett orvos, mert AZ akart lenni. Segíteni akart. 2015. augusztus 31-én felvett az osztályra. És elkezdődött. 9 kemény hét.


2016.01.06.

lenyil A teljes levél megtekintéséhez kérem kattintson a "Bővebben" gombra!

Bővebben...   

 

 

von760

 

Köszönetnyilvánítás

 
Tisztelt Főigazgató Úr!

 

Gyors és lelkiismeretes segítségének köszönhetően súlyos állapotomra való tekintettel befeküdhettem az OPAI II. számú Pszichiátriai Osztályára.

Az osztályon lelkiismeretesen láttak el, aktívan részt vettem, és a jövőben is részt szeretnék venni a csoportterápiákon. Különösen sokat segített Csigó tanárnő kényszercsoportja és a Szín-Hang Csoport, amit Varga Tünde doktornő vezet. Harsányi Főorvos Úr a szívén viseli sorsomat és új távlatokat adott életemnek.

Az osztály színvonalasan és olajozottan működik. Sokat kaptam Tőlük: reményt és figyelmet. Jobban vagyok, de még sok a tennivaló. Küzdök a gyógyulásért!

G.G.

2016.01.03.

Bővebben...   

 

 

von760

 

Szenved-élj!

echotv szenvedelj kk
Ha egy szenvedélybeteg eljut addig, hogy megszabadulni a függőségétől, először egy alacsonyküszöbű intézményben találhat támogatást. Onnan általában egy ambulanciára küldik, ahol elkezdődhet az út egy tiszta élet felé. A Nyírő Gyula Kórház Drogbeteg Gondozó és Prevenciós Központja is egy ilyen ambulancia, ahol az egész országból fogadnak betegeket.

Forrás: ECHO TV

lenyil A videó megtekintéséhez kérem kattintson a "Bővebben" gombra!  

Bővebben...   

von760

 

Köszönetnyilvánítás

 
Masszi Gabriella Osztályvezető főorvos részére


Tisztelt Főorvos Asszony!

 

Ezúton köszönöm azt a szakszerű, lelkiismeretes gyógykezelést, amelyben a feleségemet, részesítették. A lábműtét után egy hónapig volt az Ön által vezetett osztályon fekvőbeteg. Az ottani gondos ápolásnak, gyógyításnak köszönhetően mozgás-rehabilitációban részesült az OORI-ban. Innen pár napja, szeptember 8-án hazajött.

Lakáson belül járni képes. Ennek az eredménynek a lehetőségét az Önök gyógyító munkája teremtette meg. Hálásan köszönöm ezt, valamint a türelmet, mind a gyógyuló beteg, mind a család, és a saját nevemben is.

Tisztelettel: K.T.

2015.09.18.

Bővebben...   

 

 

von760

 

Köszönetnyilvánítás

 
Tisztelt Berger Bernadett ápolási igazgató és minőségirányítási vezető asszony!

 

Nemrégiben elkapott egy csúnya vírus, amivel háziorvosomhoz fordultam, aki beutalt kórházuk tüdőgondozójába. Felhívta figyelmemet, hogy oda időpontot kell kérnem.
Amint kicsit jobban lettem az antibiotikumoktól, telefonáltam a tüdőgondozóba. Nagyon udvariasan felvették az adataimat, és megkérdezték, hogy melyik időpont felelne meg számomra. Mivel nem tudtam pontosan kiszámítani, hogy mikor érek oda, már negyed 11-kor ott voltam. A betegfelvételnél elkérték a beutalót és az igazolványaimat, és 2 percen belül már szólítottak is. Körülbelül másfél órát töltöttem az intézményben, de 5 percnél többet semmire sem kellett várnom.
Mindenki nagyon kedves és udvarias volt velem, a röntgenfelvételt látva a doktornő további vizsgálatokat tartott szükségesnek, és ő is megkérdezte, hogy nekem mikor lenne alkalmas. Kaptam receptet egy légzéskönnyítőre, és a doktornő azt is megmutatta, hogy hogyan kell azt használnom. Megbeszéltük a kontroll időpontját is.
Ezúton szeretném kifejezni köszönetemet a gondozó dolgozóinak a rendkívüli udvarias magatartásukért, továbbá a kórház vezetőségének is további jó munkát kívánok. Azt gondoltam, hogy nemcsak a hibákra, hiányosságra kell reagálni, hanem a jó tapasztalatokat is érdemes szóvá tenni.

Tisztelettel: V.L.

2015.09.17.

Bővebben...   

 

 

von760

 

Köszönetnyilvánítás

 
Tisztelt Főigazgató Főorvos Úr!

 

Több, mint 10 éve a kórház kardiológia szakrendelőjében Dr. Máté Zsuzsa főorvosnő által kezelt betege vagyok.

Levelem abból az alkalomból írom, hogy hamarosan vidékre költözünk a családommal és nagyon szeretném elmondani Önnek, hogy milyen hálás vagyok a Kezelőorvosomnak, a Nyírő Gyula Kórház-OPAI-nak, hogy több mint 80 éves koromat megérhettem.

Korábban jelentkeztek nálam szívpanaszok. Abban az időben közel két évig olyan lábikra görcseim voltak, hogy néhány lépés után meg kellett állnom, ekkor a görcs elmúlt, majd újabb 4-5 lépés és megállás. Egy rövid ideig egy szomszédos kórház szakrendelőjéből az ottani kardiológiára utaltak. Itt már szívgyógyszert kaptam, de a görcsös panaszaim megmaradtak. Amikor már súlyos állapotba kerültem, elsántikáltam a háziorvosomhoz, aki panaszaim hatására mentőt akart hívni, hogy bevitessen a Nyírő Gyula Kórházba. Jeleztem, hogy inkább magam mennék be. A doktor úr telefonált a kardiológiára és eligazított, hogy azonnal menjek be, és keressem Máté főorvosnőt a kardiológián.

 

lenyil A teljes levél megtekintéséhez kérem kattintson a "Bővebben" gombra!  

Bővebben...   

 

 

von760

 

Köszönetnyilvánítás

 
Tisztelt Dr. Gaszner Gábor Főorvos Úr!
Tisztelt Dr. Németh Attila Főigazgató Úr!

 

Szeretném megköszönni Önöknek, amit értem tettek. Bár a történtekre jórészt amnéziás vagyok, arra azért emlékszem, hogy nagyon rossz állapotban voltam, de biztonságban éreztem magam, emberi méltóságomban nem sérültem, tisztaság és jó körülmények vettek körül, valamint hogy az Önök tekintetébe bele tudtam kapaszkodni. Azaz éreztem, hogy megértik, amit mondok, és éreztem, hogy részvéttel vannak irántam. Azt hiszem, zárt megfigyelő részleg és mániás beteg esetén ennél több lényegi szempont nem létezhet.

Az ápolók emberségességét külön szeretném kiemelni. Állapotom a lehető legrövidebb idő alatt rendeződött annyira, hogy nyílt részlegre, majd eltávozásra mehessek – egy fiatal kisgyermek édesanyjaként a tényleges hospitalizációval töltött idő nem volt lényegtelen szempont.

 

lenyil A teljes levél megtekintéséhez kérem kattintson a "Bővebben" gombra!  

Bővebben...   

 

 

von760

 

A Facebookon indult a Nyírő Gyula addiktológia sikersztorija, az első graffitik már elkészültek, özönlenek a felajánlások

index1A szakmai elismerés nem elég, ha a klienseknek továbbra is nyomasztó közegben kell gyógyulniuk – mondta a Drogriporternek Petke Zsolt osztályvezető főorvos. Az interjú apropója, hogy önkéntes graffitiseket kértek fel az osztály feldobására, most hétvégén készültek el az első alkotások. „A drogbetegeinknek körülbelül 70%-a dizájner droghasználó, ópiátosok már csak látogatóba jönnek. A dizájneresek jóval korábban kezdik, akár 13-14 évesen, gyorsan megbontja a pszichés egyensúlyukat és sokkal kevésbé motiváltak″ – tette hozzá a páciensekről.

Forrás: index.hu

lenyil A teljes cikk megtekintéséhez kérem kattintson a "Bővebben" gombra!  

Bővebben...   

von760

 

Összefestették a kórház falát a tisztább élet reményében

origo1
A Nyírő Gyula Kórház barátságtalan téglafala pár hét leforgása alatt az együttgondolkozás, az összefogás és a felépülésbe vetett hit szimbóluma lett. Minden egy Facebook-poszttal kezdődött. Volt egy rideg, barátságtalan téglafal, ami a Nyírő Gyula Kórház Addiktológiai osztályának kertjét választotta el a "normális" külvilágtól. Aztán az osztályon egy orvos gondolt egyet és a pusztába kiáltott pár mondatot közösségi oldalukon. Annyit írt, hogy az osztály graffitiseket keres egy jókora téglafal kezelésbe vételére. Hatvan graffitiművész, művészeti műhely jelentkezett a feladatra, vagy ajánlott fel anyagot az osztálynak.

Forrás: origo.hu

lenyil A teljes cikk megtekintéséhez kérem kattintson a "Bővebben" gombra!  

Bővebben...   

von760

 

Graffitik a kórház falán

grafiti
Graffitisek lepték el a Nyírő Gyula Kórház addiktológiai osztályának kertjét. A kórház nyílt napján 12 graffitis festett úgynevezett kedélyjavító képeket a sivár kőkerítésekre. Az osztályon több, mint 70 alkohol-, és drogfüggő beteget ápolnak. Azt mondják, ez is segíthet nekik a leszokásban.

Forrás: TV2 TÉNYEK

lenyil A videó megtekintéséhez kérem kattintson a "Bővebben" gombra!  

Bővebben...   

von760

 

Köszönetnyilvánítás

 
Tisztelt Nyírő Gyula Kórház Vezetősége!

 

Köszönetet szeretnénk mondani a Korház dolgozóinak, és külön nagy köszönet a portaszolgálatnak. Telefonon értesítettek minket, hogy kutyusunkat megtalálták, hozzájuk ment be, miután elszökött telephelyünkről. Az állatot ott tartották, megetették, megitatták és nagyon vigyáztak rá, ez az emberséges viselkedés a mai világban nagyon ritka. Így mi a legjobb állapotban és igen hamar visszakaptuk.
 
Még egyszer köszönöm és gratulálok munkatársaihoz, és kívánunk további sikeres munkát.
 
Köszönettel:
M.Sz.

2015. 06. 02.

Bővebben...   

 

 

von760

 

Egészségügyi fejlesztés

 
13. kerületi Hírnök

13KerHirnok 758

A nagyobb kép megtekintéséhez kérem kattintson a képre!

Bővebben...   

von760

 

Átadták a felújított Nappali Szanatóriumot

 
Egészségmegőrzés

Atadtak a Nappali Szanatoriumot lead

A teljes cikk megtekintéséhez kérem kattintson a képre!

Bővebben...   

von760

 

Köszönetnyilvánítás

 
Tisztelt Dr. Németh Attila Igazgató Úr!

 

Az Intézet Gasztroenterológiai részlegén egy altatással járó diagnosztikai beavatkozáson vettem részt. Kiváló, jól összedolgozó szakemberekhez volt szerencsém ( dr. Sipos Valéria és asszisztenciája), ezenfelül is megemlíteném Dr. Lukács Péter kiváló, emberséges munkáját.

Köszönettel:
B.E.

2015. 05. 02.

Bővebben...   

 

 

von760

 

Köszönetnyilvánítás

 
Tisztelt Főigazgató Úr!

 

Sajnos késve, és ezúton tudom megköszönni gyors segítségét, Alzheimer kóros leányom gyors elhelyezését a kórház III. Pszichiátriai Osztályán, és állapotának elfogadható szintre való beállítását, valamint szakorvosai hozzáértését és ápolói áldozatos gondoskodását.

Munkájához erőt, sok sikert kívánok, üdvözlettel: 

K.F.

2015. 04. 28.

Bővebben...   

 

 

von760

 

Média-megjelenések - OPAI sajtótájékoztató 2015. április 16.


Tényleg csak táblacsere? -
Nyírő Gyula Kórház OPAI sajtótájékoztató 2015. április 16.

A Bővebben gombra kattintva megtekintheti az április 16-i sajtótájékoztatóval kapcsolatban készült riportokat, beszámolókat, összeállításokat.
 

lenyil A média-megjelenések teljes listájához kérem kattintson a "Bővebben" gombra!  

Bővebben...   

von760

 

Köszönetnyilvánítás

 
Köszönetnyilvánítás

 

A Nyírő Gyula Kórház-OPAI – Neurológia osztálya, az egészségügy egy apró szeglete, ahol még mindig ismerik az emberség fogalmát. Történt velünk egy vasárnapi napon, mikor is anyu szólt, hogy szerinte lebénult a jobb oldala. Kihívtuk a mentőket, majd stroke gyanújával a Nyírő Gyula Kórház-OPAI Neurológiai osztályára szállították. Az osztályon többségében női orvosok vannak, de anyut épp az egyik férfi orvos vette fel az osztályra. Rendkívül türelmesen elmondta a lehetőségeinket, sőt miután nem tudtunk megnyugodni gyakorlatilag se perc (ami a valóságban azt jelenti, lévén vasárnap ügyelet volt a kórházban, CT nem volt, így meg kellett rendelni egy mentőt. Mikor a doktor szólt, megrendelte, jelezte ez közel 3 órát is igénybe vehet, hiába sürgősre kérte. Mire befejezte a mondatot már ott is volt a mentő.) alatt elintézte, hogy átszállítsák CT-re egy közeli kórházba, hogy a kezelése minél hamarabb, minél eredményesebben elkezdődhessen. Még mindig határtalan türelemmel kezelte a rengeteg több száz kérdésünket. Mindenre nyugodtan és érthetően válaszolt, nem láttuk rajta a türelmetlenség legkisebb jelét sem. Majd másnap.....

 

lenyil A teljes levél megtekintéséhez kérem kattintson a "Bővebben" gombra!  

Bővebben...   

 

 

von760

 

Köszönetnyilvánítás

 
Tisztelt Dr. Németh Attila Főigazgató Úr!

  

Köszönetet mondok a II-es pszichiátrián Dr. Harsányi András vezetésével folyó munkáért. Több alkalommal kerültem ide depressziós állapotban, és mindig jó állapotban hagytam el a kórházat. Több éve Dr. Varga Tünde kezelőorvos foglalkozott velem személyesen, aki különleges ajándék lett számomra. Szakmai tapasztalata, emberi hozzáállása, megértése, szavai mindig támogattak és rengeteget segítettek. Mindig volt ideje egy mosolyra, amikor szükségem volt rá. Köszönöm az egész osztályon folyó munka során kapott minden szót, bátorítást, meghallgatást, együttérzést, mosolyt, nevetést, segítő kezeket, vigasztalást, iránymutatást, a rendezett, harmonikusan működő életvezetésbe való visszatéréshez, valamint a gyógyszeres terápiákat. A nővércsapatnak is külön hála. Anikó, Kati és Elena a szívemben megmaradtak, sokat tanultam is tőlük, a munkájukat különleges odaadással, kitartással, türelemmel, szeretettel, de határozottan és józanul végezték, sok-sok hónapon keresztül ezt tapasztaltam. Azzal a hittel és jó reménységgel írtam e sorokat, hogy elmondjam mindenkinek a gyógyulásom egyértelműen előre halad. Ennek kézenfekvő bizonyítékai vannak a személyes életemben, házasságomban, családomban és a munkámban

 

Tisztelettel,
J

2014. 10. 05.

Bővebben...   

 

 

von760

 

Köszönetnyilvánítás

 
Tisztelt Főigazgató úr!

 

Engedje meg, hogy köszönetet mondja Önöknek - illetve Dr. Masszi Gabriella PhD. osztályvezető főorvos asszonynak, Dr, Belopotoczky Gábor doktor úrnak, a nővéreknek - mindazoknak, akik Édesanyám ápolásában segítettek, akik megpróbálták fájdalmait csökkenteni, akik türelmesen mosolyogtak Rá.

Köszönöm a törődésüket, figyelmüket. Édesanyám ma 13 órakor meghalt. Tartalmas élete volt.

Tiszteletem Önöknek - a kórháznak.

Egy Hozzátartozó

2014. 10. 02.

Bővebben...   

 

 

von760

 

„Megpróbáljuk őket mobilizálni” – Alkoholisták gyógykezelése


alkohol S 303w„Kaptunk több kritikát azzal kapcsolatban, hogy mi motiváció alapján megszűrjük a betegeket, azonban ez nem azt jelenti, hogy bárkit is elküldenénk. Akinél nem látjuk a kellő motivációt, annak felajánljuk az ambuláns kezelést vagy félutas házakat.” Hogyan kezelik az alkoholistákat a Nyírő Gyula Kórházban?

A Nyírő Gyula Kórház két évvel ezelőtt Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetté nőtte ki magát, az átalakítás után az addiktológiai osztályon más alapokra helyezték a szenvedélybeteg-kezelést.

„Ha különbséget keresnénk, korábban inkább belgyógyászati-neurológiai szemléletű gyógyítás volt jellemző az itteni kezelésre, ahogyan így volt ez az összes addiktológiai osztályon. A szakmai trendek változásával azonban mi inkább kliensközpontú, a személyes motivációra és célokra épülő, gyógyszerekkel szükség szerint kiegészített, konzultatív, kevésbé hierarchikus ellátásban hiszünk” – magyarázza dr. Petke Zsolt, a jelenlegi osztályvezető főorvos. A két kezelési mód ugyanúgy azon alapszik, hogy az alkoholizmus élethosszig tartó, gyógyíthatatlan betegség, amiben vannak felépülési fázisok és visszaesések. Petke szerint a különbségek például abból fakadnak, hogy a visszaeséseket mennyire tekintjük a terápia kudarcának vagy részének.

lenyil A teljes cikk megtekintéséhez kérem kattintson a "Bővebben" gombra! Forrás: Magyar Narancs Online

Bővebben...   

 

 

von760

 

Köszönetnyilvánítás

 
Tisztelt Igazgató Úr!

 

Fiam a II. Pszichiátriai osztályon volt kezelve (Dr. Harsányi András főorvos). Az orvosi ellátással (beleértve a pszichológust is) nagyon megvagyok (vagyunk) elégedve. Köszönet az áldozatos, segítőkész munkáért. Régóta az a véleményem, hogy a magyar orvosok több elismerést érdemelnek, tudásuk és munkájukért.

Köszönettel
Egy Édesanya

2014. 07. 11.

Bővebben...   

 

 

von760

 

Köszönetnyilvánítás

 
Tisztelt Főigazgató Főorvos Úr!

 

Köszönetemet fejezem ki családtagom ellátásában nyújtott szíves segítségükért. Dr. Langermann Judit emberséggel, magas szakmai színvonalon látta el a beteget. Orvosi tevékenysége példaértékű volt.

Köszönettel és tisztelettel:
Egy Hozzátartozó

2014. 06. 30.

Bővebben...   

 

 

von760

 

Köszönetnyilvánítás

 
Tisztelt Címzettek!

 

Május 12-én a fiammal a gasztroenterológia osztályon jártunk tükrözés miatt Dr. Szakács Andreánál. Szeretnék minden aznap dolgozónak köszönetet mondani és mindenképp egy csillagos 5-öst a nevük mellé íratni.

A kapuban a biztonsági őr, a betegfelvételen a hölgy, az osztályon minden ott dolgozónak, Kálmán aki fogta a fiam kezét a vizsgálat alatt, és a doktornő, aki megtalálta az okot, amitől a fiam beteg, mindenki megérdemli a dicséretet.
 
Köszönettel,
Egy Hozzátartozó

 

2014.05.22.

Bővebben...   

 

 

von760

 

Köszönetnyilvánítás

 
Mélyen Tisztelt Igazgató Úr!

 
Ismeretlenül szeretném hálás köszönetemet kifejezni, hogy az Ön kórházába bekerülhettem Dr. Füredi Professzor közbenjárásával, saját kérésemre.
Először is nagyon örültem, hogy Dr. Winter Főorvosnő betege lehettem, aki nagy türelemmel és tudásával segített felépülésemben.
Nem beszélve arról, hogy az ápolók és a személyzet kedvessége, hangneme, már egy félgyógyulás volt számomra. Azt hittem, hogy a mennyországban vagyok, és nem egy kórházban.
Az a gyönyörű tisztaság és a repeta, kirakva a teás edény mellé segítette a betegek mielőbbi felépülését. Nem beszélve a bőséges, változatos ebédekről. Ennek köszönhető 2014.02.14.-2014.02.28.-ig 4 kg-t híztam. Csak egyedüli bánatom, hogy a szívem egyre gyengébb. Elég sűrűn meg kell állnom. Ez már valószínű a koromnak köszönhető.

Ismételten köszönöm jóindulatát és segítségét, és reménykedem, hogy ha legközelebb is megbetegedem, számíthatok Önre.

Utólagosan köszönöm az összes ápoló személyzet odaadó munkáját.

 

2014.03.27.

Bővebben...   

 

 

von760

 

Kórházi adatok

KSH szám:
15846035-8610-312-01 Adószám:
15846035-2-42
Számlaszám (MÁK):

10023002-00362746-00000000
 

ÁHT-I:
391395
180 eeszt logov

Könyvajánló

MEGJELENT!
borit2

Dr. Petke Zsolt
Tremkó Mariann

Felépülés a
függőségből - szerencsejáték
és szerhasználat

muveszek f170

Dr. Németh Attila

Művészek
és pszichopatológia

kenyszerbetegseg170

Dr. Harsányi András,
Dr. Csigó Katalin,
Dr. Demeter Gyula:

Kényszerbetegség
Elmélet, kutatás,
terápia

Alapítvány

Kérjük, ha módjában áll, támogassa adója 1%-ával intézményünket!
Köszönjük!

Pályázat

szech2020
 
ujszech terv png
 
cikk edihosp jpghu horizontal cef logo