Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet - Nyírő Gyula Kórház

National Institute of Psychiatry and Addictions

www.nygy-opai.hu

Főigazgatói köszöntő

Köszöntjük Önt az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet - Nyírő Gyula Kórház honlapján.

Dr Nemeth Attila 300Az Intézet a pszichiátriai betegeket legrégebben gyógyító intézmények egyike hazánkban. 1884. évben a város szélére épített Angyalföldi Magyar Királyi Elmebeteg Ápolda elhelyezésében egyik fő szempont volt, hogy szeparálja a betegeket a város lakóitól. Nyírő Gyula, aki 1939-51 között vezette az intézményt és névadónk is lett, a lelki betegségben szenvedők diszkriminációját kívánta megszüntetni, amikor a II. világháborút követő években a "közkórházasításra" törekedett. Így a XX. század második felében már az akkori Róbert Károly Körúti Kórház a város közepén, a XIII. kerület szívében működő – pszichiátriai dominanciájú, és a kerület lakóit több szakmában gyógyító – kórházzá alakult. 2007-ben, az egészségügyi reform következtében az OPNI bezárása miatt növelték a pszichiátriai ágyak számát, ugyanakkor csökkent az aktív belgyógyászati, gasztroenterológia és intenzív terápiás férőhelyek száma, változatlan maradt az ideggyógyászat, és nőtt a krónikus, ápolásra szoruló betegek felvételének lehetősége a XIII. kerület lakossága számára.
A Kórház vezetése pályázati forrásokból korszerűsítette a belgyógyászati fekvőbeteg ellátó épületet, így ma már komfortos ellátás biztosított az ide bekerülő betegeknek. Korszerű, jól felszerelt szakambulanciák és kiváló szakemberek segítik a bent fekvő betegek gyógyítását. Kardiológiai, gasztroenterológiai, diabetológiai, sebészeti és proktológiai szakambulanciáinkon magasan képzett gyógyító teamek várják a XIII. kerület lakosait. 2013. márciusa óta CT is üzemel a kórházban.
2013. június 3-án Balog Zoltán miniszter úr ünnepélyes keretek között átadta az Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet (OPAI) alapító okiratát az intézmény főigazgatójának, és ettől kezdve hivatalosan is átvettük a bezárt OPNI négy fő feladatát a pszichiátria és az addiktológia területén: országos szintű betegellátást, valamint magas színvonalú kutatási, oktatási és módszertani tevékenységet. A pszichiátriai betegek fekvő- és ambuláns ellátása korszerű épületben és kiváló szakmai színvonalon folyik.
A betegek magas szintű szakmai ellátását szolgálja a sok éve meglévő minőségbiztosítási rendszerünk: az ISO-9001, az ExcellenCert Kiválósági Modell és a MEES.


Kórházunk szoros együttműködésben dolgozik a Zöldkereszt Angyalföldért Alapítvánnyal, melynek számlaszáma: 11784009-20300405

 
Dr. Németh Attila PhD

főorvos

Kórházi adatok

KSH szám
15846035-8610-312-01 Adószám
15846035-2-42
Számlaszám
 MÁK 10023002-00362746-00000000 
ÁHT-I:
391395
180 eeszt logov

Alapítvány


Kérjük, ha módjában áll, támogassa adója 1%-ával intézményünket!
Köszönjük!

Könyvajánló

MEGJELENT!
borit2

Dr. Petke Zsolt
Tremkó Mariann

Felépülés a
függőségből - szerencsejáték
és szerhasználat

muveszek f170

Dr. Németh Attila

Művészek
és pszichopatológia

kenyszerbetegseg170

Dr. Harsányi András,
Dr. Csigó Katalin,
Dr. Demeter Gyula:

Kényszerbetegség
Elmélet, kutatás,
terápia

Publikációs lista

Nyírő-OPAI
publikációs lista
pdf-png
A Nyírő-OPAI publikációs dokumentum letöltéséhez kattintson IDE, vagy a képre!

Nyírlevél

nyirlevel banner180Hírek, interjúk, beszámolók

Pályázat

szech2020
 
ujszech terv png
 
cikk edihosp jpghu horizontal cef logo

Jelentés 2020

Pszichiátriai gondozói és osztályos
jelentések – 2020
xls-2 128

Gyermek gondozói jelentés
Pszichiátriai gondozói jelentés
Pszichiátriai osztályos jelentés

A 2020. évi jelentések XLS formában tölthetőek le a kiválasztott jelentés szövegére kattintva.