home 55 png 11

Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet - Nyírő Gyula Kórház

National Institute of Menthal Health, Neurology and Neurosurgery - Nyírő Gyula Hospital

Köszöntő

Dr Nemeth Attila 300Köszöntjük Önt a Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet - Nyírő Gyula Kórház honlapján.

Az Intézet a pszichiátriai betegeket legrégebben gyógyító intézmények egyike hazánkban. 1884. évben a város szélére épített Angyalföldi Magyar Királyi Elmebeteg Ápolda elhelyezésében egyik fő szempont volt, hogy szeparálja a betegeket a város lakóitól. Nyírő Gyula, aki 1939-51 között vezette az intézményt és névadónk is lett, a lelki betegségben szenvedők diszkriminációját kívánta megszüntetni, amikor a II. világháborút követő években a "közkórházasításra" törekedett. Így a XX. század második felében már az akkori Róbert Károly Körúti Kórház a város közepén, a XIII. kerület szívében működő – pszichiátriai dominanciájú, és a kerület lakóit több szakmában gyógyító – kórházzá alakult. 2007-ben, az egészségügyi reform következtében az OPNI bezárása miatt növelték a pszichiátriai ágyak számát, ugyanakkor csökkent az aktív belgyógyászati, gasztroenterológia és intenzív terápiás férőhelyek száma, változatlan maradt az ideggyógyászat, és nőtt a krónikus, ápolásra szoruló betegek felvételének lehetősége a XIII. kerület lakossága számára.
A Kórház vezetése pályázati forrásokból korszerűsítette a belgyógyászati fekvőbeteg ellátó épületet, így ma már komfortos ellátás biztosított az ide bekerülő betegeknek. Korszerű, jól felszerelt szakambulanciák és kiváló szakemberek segítik a bent fekvő betegek gyógyítását. Kardiológiai, gasztroenterológiai, diabetológiai, sebészeti és proktológiai szakambulanciáinkon magasan képzett gyógyító teamek várják a XIII. kerület lakosait. 2013. márciusa óta CT is üzemel a kórházban.
2013. június 3-án Balog Zoltán miniszter úr ünnepélyes keretek között átadta az Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet (OPAI) alapító okiratát az intézmény főigazgatójának, és ettől kezdve hivatalosan is átvettük a bezárt OPNI négy fő feladatát a pszichiátria és az addiktológia területén: országos szintű betegellátást, valamint magas színvonalú kutatási, oktatási és módszertani tevékenységet. A pszichiátriai betegek fekvő- és ambuláns ellátása korszerű épületben és kiváló szakmai színvonalon folyik.
A betegek magas szintű szakmai ellátását szolgálja a sok éve meglévő minőségbiztosítási rendszerünk: az ISO-9001, az ExcellenCert Kiválósági Modell és a MEES.
Kórházunk szoros együttműködésben dolgozik a Zöldkereszt Angyalföldért Alapítvánnyal, melynek számlaszáma: 11784009-20300405

Dr. Németh Attila PhD
főorvos

Elérhetőség,
Ügyfélszolgálat

Ambulanciák,
Gondozók

Osztályok

Orvoskereső

opai tovabb png

Tel.: (+36-1) 451-26-00
Fax:
(+36-1) 451-26-01
1135 Budapest, Lehel utca 59-61.