Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet - Nyírő Gyula Központ

National Institute of Menthal Health, Neurology and Neurosurgery - Nyírő Gyula Center

Logo1

Tájékoztató OMIII változásokról

Közzétéve: 2024. március 08

OMIIIvaltozasok

Kedves Pácienseink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2024. március elsejétől intézetünk Amerikai úti, idegsebészeti és neurológiai ellátást biztosító telephelye a Semmelweis Egyetemhez csatlakozott az egyetem új klinikai tömbjeként.

Intézményünk dr. Ézsi Robin megbízott főigazgató vezetésével a Lehel utcai telephelyünkön működik tovább az országos pszichiátriai és addiktológiai feladatokra fókuszálva. A Lehel utcai Neurológiai Osztályon és neurológiai ambulanciákon (fejfájás, Parkinson, neuroimmunológiai rendelések) változatlanul folyik tovább a fekvő-, illetve járóbeteg-ellátás.

Szakembereink továbbra is elhivatottan, szívvel-lélekkel dolgoznak azért, hogy változatlanul magas színvonalon lássák el a hozzánk fordulók gyógyítását, valamint a kutatás és az oktatás terén vállalt feladataik megvalósítását.

Érdemes továbbra is figyelni honlapunkat és Facebook oldalunkat, hiszen ezeken a felületeken rendszeresen hírt adunk az intézményünk életében zajló eseményekről. Emellett betekintést nyújtunk a nálunk zajló gyógyító és tudományos munkába, bemutatjuk kollégáinkat és érdekes, informatív tartalmakat teszünk közzé a mentális egészség témájában.

 

 

Értékes időt nyer a stroke-betegek számára a mesterséges intelligencia (MI) alapú országos képalkotó és elemző hálózat - Az első év tapasztalatai

Közzétéve: 2023. október 31

A fejlett ipari társadalmakban – így hazánkban is – az agyi érelzáródás okozta akut iszkémiás stroke (AIS) a halálozás harmadik, a tartós ápolást igénylő rokkantság első leggyakoribb oka. Ezekben az esetekben a tartós idegrendszeri károsodás megelőzése vagy mértékének csökkentése csak rövid időn belül elvégzett keringés-helyreállító beavatkozással lehetséges.

Bővebben...
 

60 éve a betegekért – Jubilált a Neurológiai Osztály

Közzétéve: 2023. október 30

Miután tavasszal megemlékeztünk intézetünk Amerikai úti székhelyének 70, valamint Lehel utcai telephelyének 140 éves fennállásáról, október 18-án az OMIII Nyírő Gyula Központ Neurológiai Osztályának 60 éves jubileumát ünnepeltük egykori és jelenlegi kollégákkal és szakmai partnereinkkel közösen.

Bővebben...
 

Neuropszichofarmakológiai kongresszuson adtak elő munkatársaink

Közzétéve: 2023. október 30

A Magyar Pszichofarmakológusok Társasága szervezésében került megrendezésre a XIX. Magyar Neuropszichofarmakológiai Kongresszus Balatonfüreden, ahol intézetünkből is számos kolléga tartott magas színvonalú prezentációt.

Bővebben...
 

Mesterséges intelligencia alkalmazása az akut stroke-ellátásban

Közzétéve: 2023. október 30

Hazánkban 2016 óta elérhető az akut stroke tünettannal érkező betegekről készült CT vizsgálatok mesterséges intelligencia alapú, szoftveres kiértékelő programja, 2022 óta pedig intézetünk jelentős szerepvállalásával országos teleradiológiai hálózat került kiépítésre. A hálózat a betegek képanyagának továbbküldését, kiértékelését segíti elő a leggyorsabb kezelési mód megválasztása érdekében.

Bővebben...
 

Nyírő Gyula-díj kollégánknak

Közzétéve: 2023. október 30

Módszertani Központunk vezetője, Dr. Németh Attila „Dosztojevszkij, a lélek kórboncnoka” című könyve idén elnyerte a Magyar Pszichiátriai Társaság Nyírő Gyula-díját.

Bővebben...
 

Szeretettel gratulálunk a 2023-as Nobel-díjak magyar nyerteseinek!

Közzétéve: 2023. október 30

Kiemelkedő tudományos eredményeikért és kutatómunkájukért idén két rendkívüli magyar tudós is Nobel-díjban részesült.

Bővebben...
 

Kutatók Éjszakája az OMIII-ban

Közzétéve: 2023. október 30

Csúcsdiagnosztikával az Alzheimer-kór korai felismeréséért.

Bővebben...
 

Csúcsdiagnosztikával az Alzheimer-kór korai felismeréséért

Közzétéve: 2023. október 30

Az idei Alzheimer-világnap alkalmából sajtótájékoztatót és laborbemutatót tartottunk Neurokognitív Kutatási Központunkban.

Bővebben...
 

1. oldal / 18

Kórházi adatok

KSH szám:
15846035-8610-312-01 Adószám:
15846035-2-42
Számlaszám (MÁK):

10023002-00362746-00000000
 

ÁHT-I:
391395
180 eeszt logov

Könyvajánló

MEGJELENT!
borit2

Dr. Petke Zsolt
Tremkó Mariann

Felépülés a
függőségből - szerencsejáték
és szerhasználat

muveszek f170

Dr. Németh Attila

Művészek
és pszichopatológia

kenyszerbetegseg170

Dr. Harsányi András,
Dr. Csigó Katalin,
Dr. Demeter Gyula:

Kényszerbetegség
Elmélet, kutatás,
terápia

Alapítvány

Kérjük, ha módjában áll, támogassa adója 1%-ával intézményünket!
Köszönjük!

Pályázat

szech2020
 
ujszech terv png
 
cikk edihosp jpghu horizontal cef logo